Skip to content

Onze melkvee­houders

DOC Kaas, dat is voor & door elkaar

Onze leden-melkveehouders zijn ondernemers die met hun melkveebedrijf hun inkomen verdienen. Zij leveren eersteklas melk. Iedere dag weer. Daar zijn we trots op, want daar komt heel wat bij kijken! En dat begint bij liefde voor het vak en vakmanschap.

 

Er zijn geen twee melkveebedrijven gelijk. De onderlinge verschillen zijn best groot en van veel factoren afhankelijk – ook bij de leden van DOC Kaas. Veel van onze leden-melkveehouders hebben een familiebedrijf – vaak al generaties lang. Want de melkveehouderij is bij uitstek een sector waar bedrijven overgaan van ouder op kind.

 

Sommige melkveehouders hebben een tweede tak – als liefhebberij of als extra inkomstenbron. Bijvoorbeeld akkerbouw, recreatie, een hondenpension of kinderopvang. Maar in alle gevallen staat de zorg voor het melkveebedrijf en de veestapel voorop.

Onze melkveehouders Onze melkveehouders

De koeien worden elke dag gemolken en de melk in een koeltank opgeslagen. Iedere drie dagen wordt de melk gehaald door een RMO (Rijdende Melkontvangst) en naar een van de zuivelfabrieken van de DMK Group gebracht, waaronder de twee productielocaties in Hoogeveen.

 

Coöperatie DOC Kaas is mede-eigenaar van de DMK GmbH en deze Duitse zuivelonderneming maakt van de melk van de leden heerlijke zuivelproducten, waaronder kaas. Bijvoorbeeld voor Uniekaas, het oudste kaasmerk van Nederland. Kazen die met liefde worden gemaakt, zonder onnodige toevoegingen en E-nummers. En dat proef je.

 

Maar er worden ook overheerlijke toetjes van onze melk gemaakt. Of ijs, of babyvoeding. En genuttigd all over the world.

Eersteklas melk – iedere dag weer!

Consumenten mogen verwachten dat zuivelproducten veilig zijn en van goede kwaliteit. Dat begint bij de melk die onze melkveehouders leveren – die is van onberispelijke kwaliteit. In onderstaande video meer over hoe de Nederlandse zuivel wordt gecontroleerd.

Contactformulier

Naam(Verplicht)