Skip to content

Onze coöperatie

Van, voor & door de leden!

DOC Kaas U.A. is een oer-Hollandse zuivelcoöperatie opgericht in 1895. Onze oorsprong ligt in Drenthe en Overijssel, maar inmiddels leveren melkveehouders uit heel Nederland en deels uit Duitsland hun melk aan onze coöperatie. Eersteklas melk, vaak al generaties lang – en daar zijn we trots op!

 

Sinds 2016 zijn wij samen met coöperatie Deutsches Milchkontor eG eigenaar van het Duitse zuivelconcern DMK GmbH. Deze onderneming is verantwoordelijk voor het ophalen en verwerken van de melk van alle aangesloten melkveehouders in Nederland en Duitsland. En maakt daarvan een breed assortiment heerlijke en kwalitatief hoogwaardige zuivelproducten zoals kaas, melkpoeders, babyvoeding en ijs dat wereldwijd wordt genuttigd.

 

Toch zijn wij nog steeds die kleinschalige coöperatie met oog voor de menselijke maat, waar leden een naam hebben en gehoord worden. En dat blijven we!

Onze coöperatie

Guus Mensink

“Samen sterker, met een continue verbetering van de afzet en een beter inkomen voor onze leden. Dat is de basis van onze coöperatie. Open, met zeggenschap voor de leden en goede inhoudelijke discussies. Onze focus is gericht op de lange termijn – continuïteit. Ook voor de generaties na ons. Wat ons bindt is de passie waarmee we ons werk doen – het leveren van eersteklas melk. De bron voor zuivelproducten die wereldwijd worden geconsumeerd. Wij hebben het mooiste vak dat er bestaat!”

 

Guus Mensink, bestuursvoorzitter coöperatie DOC Kaas