Skip to content

Een spannende ontwerpwedstrijd!

Hoogeveen, 8 september 2023

Voor Wereldschoolmelkdag organiseert de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) dit jaar een spannende wedstrijd voor basisschoolleerlingen. Met de opdracht ‘Ontwerp je eigen melkbeker’ worden kinderen uitgedaagd om zelf een bedrukking voor hun beker te ontwerpen. De 25 beste ontwerpen worden beloond met een drinkbeker waarop hun eigen tekening staat.

 

Hoe werkt deze wedstrijd?

 

Voor de ontwerpwedstrijd is een speciale webpagina gemaakt, te bereiken via www.wereldschoolmelkdag.nl. Op deze pagina vinden de kinderen een bekersjabloon als basis voor hun ontwerp. Ook lezen ze hoe ze het sjabloon kunnen bewerken en hoe ze hun uiteindelijke ontwerp kunnen uploaden. Deelnemen is mogelijk van 7 t/m 25 september. Op 26 september komt een deskundige jury bijeen om de inzendingen te beoordelen, en op 27 september (Wereldschoolmelkdag dus) worden de 25 winnaars bekendgemaakt op de website wereldschoolmelkdag.nl.

 

Wereldschoolmelkdag

 

Wereldschoolmelkdag is een jaarlijks initiatief van de FAO, de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties. Op woensdag 27 september is het tijd voor de 24e editie waarbij in verschillende landen over de hele wereld stil gestaan wordt bij het belang van melk in een gezond voedingspatroon.

 

Melk is goed voor jong en oud

 

Melk is goed voor mensen van alle leeftijden – en bij uitstek voor kinderen die nog in de groei zijn. Er zitten eiwitten, calcium, vitamines en andere stoffen in die we nodig hebben om gezond te blijven. Het is dan ook geen toeval dat magere en halfvolle melk en melkproducten zoals kwark en yoghurt zijn opgenomen in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

 

Duurzame bekers

 

De te winnen drinkbekers zijn gemaakt van gerecyclede kunststof. En om het nog duurzamer te maken: de bekers zijn op zichzelf ook weer 100% recyclebaar.

 

Voor meer informatie bezoek de website www.wereldschoolmelkdag.nl of neem contact op met Marjorie van der Ende via 070-2191700 of vanderende@nzo.nl