Skip to content
Hoogeveen, 11 juli 2024

Geert Hartlief, directeur Strategie DMK Nederland, is per 2 juli 2024 benoemd als bestuurslid van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). De NZO is de branchevereniging van de Nederlandse zuivelindustrie en behartigt de belangen van haar leden.

Geert Hartlief: “De NZO zet zich in om de positie van haar leden bij de productie en de afzet van zuivelproducten te versterken. Vanuit mijn functie als directeur Strategie van DMK Nederland behartig ik binnen het bestuur zowel de belangen van de zuivelonderneming als die van coöperatie DOC Kaas U.A. en haar leden. Melkveehouders hebben belang bij een sterke brancheorganisatie van zuivelondernemingen en omgekeerd; geen zuivelonderneming kan bestaan zonder melkveehouders. Het is dus van belang dat de NZO ook bijdraagt aan het vinden van oplossingen voor de diverse vraagstukken waarmee melkveehouders kampen. Als bestuurslid kan ik de standpunten en uitdagingen van zowel de zuivelonderneming als de coöperatie vertegenwoordigen en uitdragen.”

 

Activiteiten NZO

De activiteiten van de NZO zijn onderverdeeld in vier thema’s: Duurzaam, Voeding, Kwaliteit en Markt. Binnen deze thema’s heeft de NZO gezamenlijke standpunten. Daarnaast vertegenwoordigt NZO de belangen van haar leden in Den Haag en Brussel en neemt actief deel aan het maatschappelijk debat.

 

Met de benoeming bestaat het bestuur van de NZO uit vertegenwoordigers van de volgende zuivelondernemingen:

  • DOC Kaas / DMK Nederland
  • FrieslandCampina
  • Rouveen Kaasspecialiteiten
  • A-ware
  • Vreugdenhil Dairy Foods