Skip to content

Over DMK

Over DMK

DOC Kaas U.A. is mede-eigenaar van DMK GmbH. De DMK Group is een van de grootste zuivelondernemingen van Duitsland en verwerkt melk tot voedingsmiddelen van de hoogste kwaliteit. De onderneming heeft ongeveer 6.500 werknemers op meer dan 20 locaties in Duitsland en Nederland en andere internationale doelmarkten.

 

Het productportfolio is breed: van kaas, dagverse zuivel en ingrediënten tot babyvoeding, roomijs en weiproducten. Merken zoals MILRAM, Oldenburger, Uniekaas, Alete en Humana worden zeer gewaardeerd door consumenten in Duitsland en daarbuiten.

 

Als een van de grootste leveranciers aan Duitse supermarktketens en met een omzet van 5,5 miljard euro is de DMK Group een van de toonaangevende ondernemingen in de zuivelindustrie in Europa.

Vertegenwoordiging bestuurlijke organen DMK

Coöperatie DOC Kaas U.A. is sinds 1 april 2016 mede-eigenaar van DMK GmbH. Sindsdien is de coöperatie in meerdere bestuurlijke organen van DMK GmbH vertegenwoordigd, waaronder de Algemene Vergadering van Aandeelhouders en de Raad van Commissarissen. Hier heeft zij stemrecht. Ook is DOC Kaas U.A. aanwezig bij vergaderingen van de Adviesraad en van het bestuur van coöperatie Deutsches Milchkontor eG. Daar heeft zij geen stemrecht.