Skip to content

ANUGA: DMK Group toont innovaties

Veganistische producten

Bremen, 11 oktober 2021.

De DMK Group heeft strategische groeigebieden verankerd in haar in 2019 gepresenteerde “Visie 2030”. De grootste zuivelcoöperatie van Duitsland geeft dit jaar op ANUGA een glimp van een nieuw bedrijfssegment en presenteert concepten voor veganistische producten voor industrie en gastronomie.

 

ANUGA geeft een vooruitblik op de toekomst

Nadat vorig jaar veel bijeenkomsten van de bedrijfstak moesten worden afgelast vanwege de pandemie, toont de DMK Group haar nieuwe producten nu opnieuw aan een live publiek op de ANUGA van dit jaar. Dit jaar zal de BU Industry – het B2B-bedrijfssegment – zich in Keulen met name richten op de productgroep kaas. Met een uitgebreide product-portefeuille zal de nadruk liggen op innovatieve toepassingen voor de voedselverwerkende industrie. Vergezeld door een van de toonaangevende Duitse culinaire consultants, Heiko Antoniewicz, zal de BU Brand met haar merken MILRAM, MILRAM Food-Service en Uniekaas nieuwe producten voor de voedingsdetailhandel en innovatieve concepten met kaas, yoghurt, desserts en melkdranken voor professionele gebruikers presenteren. Voor de internationale markten zal DMK Oldenburger en Oldenburger Professional presenteren, evenals Rose en het Russische merk Larets.

 

DMK Groep betreedt nieuw zakensegment

Onder het ANUGA-motto “Taste the future” doet DMK op ‘s werelds grootste voedings- en drankenbeurs zijn intrede op het gebied van plantaardige alternatieven, waarmee het productassortiment komend jaar voortdurend zal worden uitgebreid. De DMK Group zal tijdens de beurslaten zien hoe dit er in de praktijk uitziet. Het bedrijf presenteert onder meer de eerste zelf geproduceerde veganistische kazen voor de voedselverwerkende industrie – de marktintroductie staat gepland voor het voorjaar van 2022. Bij de ontwikkeling lag de nadruk op één aspect in het bijzonder: een product ontwikkelen dat bij de verdere verwerking aanzienlijk beter werkt dan de huidige marktstandaard. Om dit te bereiken werd vooral aandacht besteed aan het smelt- en braadgedrag zodat de kaas dezelfde kenmerken heeft als een conventionele kaas op producten zoals pizza’s, stoofschotels, maar ook als vulling voor bijvoorbeeld veganistische vleesalternatieven. Dit is een weg die de DMK Group ook in andere productgroepen bewandelt met nieuwe producten op plantaardige basis. Op de ANUGA wordt dit bijvoorbeeld gedemonstreerd door MILRAM Food-Service, dat zijn cateringassortiment uitbreidt met desserts op basis van haver en rijst en zo tegemoetkomt aan een belangrijke consumentenwens. Aan de grote vraag naar producten op basis van haver wordt nog niet voldaan in de desserts. In combinatie met korte, begrijpelijke ingrediëntenlijsten en een natuurlijke smaak zonder smaakversterkers, moeten de nieuwe producten een frisse wind in hun categorie laten waaien. De marktintroductie is gepland voor het eerste kwartaal van 2022.

 

“Plantaardige alternatieven zijn inmiddels gewoon geworden en staan voor genot en afwisseling in smaak, vooral bij de jonge doelgroepen. Nu de vraag naar eiwitten wereldwijd toeneemt en er tegelijkertijd veranderingen in de samenleving plaatsvinden, zal de vraag naar alternatieven in de toekomst nog groter worden. Als vooruitstrevende zuivelcoöperatie mogen we onze ogen niet sluiten voor deze trend, in geen van onze bedrijfssectoren,” verklaart CEO Ingo Müller. “Ons kernproduct is en blijft koemelk van de boerderijen van onze coöperatie. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat geen enkel ander voedingsmiddel een zo hoog niveau van diversiteit en evenwichtige voeding kan garanderen als melk. Tegelijkertijd zien we echter dat zuivel- en niet-zuivelproducten goed naast elkaar kunnen bestaan en dynamische groeimogelijkheden biedt. Als een van de grootste zuivelcoöperaties beginnen we onder ideale omstandigheden. Wij weten hoe de producten moeten smaken en bewijzen dat al tientallen jaren. We kunnen onze grondige knowhow ook gebruiken voor producten op plantaardige basis,” zegt Müller.

ANUGA: DMK Group toont innovaties